SWITCH SECTION

Seriøst – er det mulig å brekke maling?

Ja, men kanskje ikke på den måten du tenker

Av ByggeBolig
14. juni 2018
http://cdnboligkanalen.azureedge.net/20180614064631657.jpg http://cdnboligkanalen.azureedge.net/20180614064631657.jpg
0

Du har kanskje hørt begrepet «brekke maling» og undret deg på hva det egentlig innebærer. Det handler på ingen måte om å brekke malingen i to, men ganske enkelt om å blande inn fargepigmenter i en basefarge for å oppnå en spesifikk farge. Vi sier ofte at basen tilsettes en brekkfarge

Det er akkurat dette som skjer når du går i butikken for å handle et malingsspann eller to. Du gir beskjed om hvilken farge du ønsker og den butikkansatte henter et spann. Spannet settes i en blandemaskin og det blir tastet inn en fargekode. Så tilsetter maskinen fargepigmenter og spannet ristes vel og lenge i maskinen. Nå er malingen brukket mot korrekt farge.


Artikkelen fortsetter under annonsenfra MesterAlliansen
Basefarger er utgangspunktet

Baserfarger gjør at butikkene ikke må ha spann med alle farger i hele fargekartet på lager, men kun et mindre utvalg baser som danner grunnlag for alle verdens farger. Du har kanskje lagt merke til at det står noe om base på malingspannene du har kjøpt? Følgende baser finnes: 

  • Hvit base 

  • A-base, som brukes til å blande lyse farger 
  • B-base, som brukes til å blande mellomtonefarger 
  • C-base, som brukes til å blande mørke farger 

A, B og C-base må brekkes før de kan brukes, blant annet fordi det tilsettes soppdrepende midler og heftestoffer når de brekkes. Hvit base kan brukes som den er uten brekking. Da får du den reneste, hvite malingen som finnes. Hvit base brukes også som base for å brekke mot de lyseste fargene som bomull, eggehvit og antikkhvit.

Og når vi først er inne på blanding. husk at maling er som syltetøy: best når den er nyrørt. Derfor skal du alltid røre i malingen før den skal brukes.

1626
c-12FalseTrue
Kommersielt innhold fra MesterAlliansen
0

Trenger du hjelp med noen av dine prosjekter? 

Vi har ledig kapasitet - bestill gratis befaring hos oss i dag.

#mesteralliansen

title

Jeg ønsker å diskutere mitt prosjekt

input field

CONTACT INPUT BOX

single button

27


1752

296
c-63
c-63TrueFalse
https://cdnboligkanalen.azureedge.net/20170809202456865.jpg #FFFFFF